Made in Birkeland med stolthet

Post bilde

Visste du at våre baderomsmøbler blir produsert i Norge? 

Det er ikke bare bra for miljøet, og for å bevare norske arbeidsplasser. 

Det er også gode nyheter for deg som kunde. 

Vår høye kunnskap og lange erfaring med produksjon av baderomsmøbler, gjør at du kan føle deg trygg på at våre baderomsmøbler varer i år etter år.

Vi har kunder som har hatt baderomsmøbler fra Fossbad i over 40 år, og som forteller oss at møblene fortsatt er like fine. De ønsker å pusse opp badet, først og fremst for syns skyld.

Etter 40 år er det kanskje lov å ønske seg et nytt servantskap?  

Fossbad har produsert baderomsmøbler i Norge i over 50 år og vi har ansatte sm har jobbet i Foss Fabrikker sammenhengende i 40 år.

53 års erfaring innen et fagområde

Da blir du god! 
Fossbad har produsert baderomsmøbler i Norge i 53 år, og vi har ansatte som har jobbet i Foss Fabrikker sammenhengende i 40 år.

Da sier det seg selv at de vet det som er verd å vite om hvordan norske baderomsmøbler av høyeste kvalitet blir til.  

De kan fortelle oss er at valget av materialer og måten materialene settes sammen på, er avgjørende for å oppnå lang holdbarhet på et baderomsmøbel.

Ser du hvordan Nerw Block gir en illusjon av et større og luftigere rom, fordi den bygger i bredden?
Ser du hvordan New Block gir en illusjon av et større og luftigere rom, fordi den bygger i bredden ?

De beste håndverkerne har vokst opp utenfor byene

En av våre dyktige operatører heter Thor. Han har jobbet i fabrikken hos Fossbad i over 27 år, kommer fra Lillesand og har fagbrev som Industriteknikker.

Thor forteller at vi kun bruker de beste materialene på markedet i produksjonen.  Det er blant annet fuktbestandige sponplater, ABS-lister og Pur-lim. Denne kombinasjonen gjør at møblene ikke sveller, selv om de utsettes for vann. 

– Vi har forsøkt å forenkle noen av prosessene i produksjonen, men vi fant fort ut at det gikk ut over kvaliteten. Vi måtte tilbake til de tradisjonelle håndverksmetodene våre for å lage de gode baderomsmøblene vi er blitt så kjent for.
Det vil si minst mulig bruk av materialer, som overflødige dekksider eller unødvendige skruer, samt at baderomsmøblene i hovedsak settes sammen med plugger og lim.

Thor fra Lillesand har jobbet i fabrikken hos Fossbad i over 27 år.
Thor fra Lilleand har jobbet i fabrikken hos Fossbad i over 27 år.

Bærekraft i praksis

Thor har ansvaret for lærlingene våre. Han sier at det er positivt at vi nå har fått inn flere unge med fagbrev innen produksjonsteknikk i fabrikken. 

– Vi lærer av hverandre. De unge kommer inn med pågangsmot og ny kunnskap, mens vi som har jobbet i fabrikken i flere år, bidrar med verdifull erfaring.

Noe av det Thor setter mest pris på, er at sikkerheten tas på høyeste alvor. HMS-arbeidet griper inn i alt det vi driver med på Fossbad. Trivsel er en del av miljøarbeidet. Fabrikken vaskes hver fredag ettermiddag, så operatørene får en ren og trivelig start på arbeidsuka.

– Nå som vi er blitt vant til å tenke og handle bærekraftig, er det godt å vite at vi ikke har noe CO2-utslipp fra fabrikken. Alle våre prosesser drives av ren elektrisk energi. Vi har ingen prosessutslipp verken til vann eller luft, sier Thor. 

Men noe av det han setter aller høyest er det gode samholdet, og at det alltid er åpen dør mellom produksjonen og salg og ledelse.

– Det at vi holder til i samme bygg på Birkeland, gir oss full kontroll på hele prosessen. Det gjør at vi kan love kundene våre et svært gjennomtenkt og produksjonsteknisk godt gjennomført produkt.

Føler du deg trygg på at møbler fra Fossbad er et godt valg etter å ha lest dette? 

Ta en titt på vårt utvalg?